Diensten

Door uitgebreide kennis in software ontwikkeling en geografische technieken kunt u mij ook inschakelen voor consults of opdrachten op dit gebied.

GIS

Door de vele kennis en praktijk ervaring met het werken in verschillende geografische informatie systemen (GIS) ben ik in staat om bijna alle soorten geografische bestanden te bewerken of hier de nuttige informatie uit te filteren. Enkele gebruikte systemen zijn: QGIS, GRASS, SAGA GIS, GDAL en ArcGIS. Daarnaast heb ik kennis van een aantal specifiek nautische standaarden als: ENC, S57, ViN en RIS

Cartografie

Op basis van geografische bestanden is het mogelijk om kaarten te maken. Heeft u ruwe geografische gegevens, dan kan ik deze verwerken tot prachtige kaarten voor print, digitaal of verwerken tot mobiele app. Enkele gebruikte systemen zijn TileMill en Mapnik

Verschillende bronnen met vaarweg informatie samengevoegd tot een duidelijke kaart.

Bathymetrie

Bathymetrie is het meten van hoogte van de bodem. Heeft u bathymetische gegevens van uw (vis)water, dan kan ik deze verwerken tot prachtige 3D kaarten voor print, digitaal of verwerken tot mobiele app. Eventueel kan ik, tot een beperkt oppervlakte, ook zelf lodingen uitvoeren.

Bathymetrie gegevens van de Dienst der Hydrografie van de Marine verwerkt tot dieptekaart van het IJsselmeer, waarbij hoe donkerder hoe dieper het water is.

Software ontwikkeling

Door vele jaren ervaring in software ontwikkeling ben ik in staat uw idee uit te werken in een prachtige app, website of applicatie. Technieken: Windows Phone, .NET, ASP.NET, iOS (objective-c, swift) en Android (Java).